Sammanfattning av Trialsäsongen för BMK Uddevallas Marcus Eliasson

Tävlingssäsongen i Trial 2015 börjar nu lida mot sitt slut.

Säsongen började med X-Trial SM (Inomhus) som kördes i Örebro i samband med SM-veckan som gick där.

Marcus körde här till sig ett SM-silver och uppnådde då sitt mål denna tävling, då målsättningen var att komma på pallen.

En SM-serie utomhus är också avklarad med 6 deltävlingar, ett SM-brons blev resultatet i denna SM-serie vilket också uppnådde målet, då det även i denna serie var satt till en pallplats.

Full EM-serie med 5 deltävlingar är också genomförd.

Detta var det första året i den stora EM-klassen för Marcus som hade satt ett mål på att bli bland de 20 bästa i totalen, vilket han klarade då han slutade på 17e plats.

Nordiska Mästerskapen kördes i Danmark detta året. Med kanske något bristande Trial-terräng så var sektionerna lagda i en grusgrop med mycket upp och ned i sandbackar vilket inte passade Marcus så bra, vilket även visade sig i resultatet där han blev 13e man vilket inte nådde upp till den uppsatta målsättningen som var att bli bland de 10 bästa.

Nordiska landskampen i lag kördes dagen efter i samma sektioner som den individuella tävlingen. Uttagna i det Svenska laget var Marcus Eliasson, Eddie Karlsson, Emil Gyllenhammar och Marcus Igelström.

Dessa förare gjorde en helt ok tävling, men fick se sig besegrade av våra Norska förare som satte några få fötter mindre denna tävling, och tog därmed NM-Guldet och Sverige fick nöja sig med NM-Silver.

Samma laguttagning var det till Lag-VM som gick i Spanska Tarragona. Denna tävling gick i en fantastisk miljö och depån låg ca 100 meter från medelhavet, de 2 första sektionerna låg utmed den långa sandstranden med vattnet som en fantastisk inramning. 18 sektioner skulle köras i 2 varv med långa och till viss del svåra transportsträckor mellan de olika sektionerna satte både förare och motorcyklar på prov i den 28 gradiga värmen.

Det Svenska laget hade satt en målsättning med att bli bland de 3 bästa i B-gruppen, detta höll inte riktigt då de slutade på en 4e plats. Detta innebär att det Svenska laget slutade på en totalt 9 plats i den totala VM-tabellen då det är 5 lag i A-gruppen som också räknas in i VM-resultatet.

Vi vill även passa på att vår klubb BMK Uddevalla som ger oss bra möjligheter att träna, samt på andra sätt hjälpt oss att få till en sådan här säsong.

Vi vill givetvis även passa på att tacka våra sponsorer/bidragsgivare som gjort denna tävlingssäsong möjlig för oss.

Nya mål kommer med all sannolikhet att sättas inför 2016. Tack.