MXGP UDDEVALLA SWEDEN

MXGPUDDEVALLA ARENA

BMK Uddevalla är för 26 gången stolta arrangörer av Uddevalla Grand Prix

Varmt välkommen till Glimminge Motorstadion 10-11 augusti 2024, och upplev en fartfylld helg när världseliten tävlar i VM Motocross!

Uddevalla Grand Prix of Sweden är ett av regionens största återkommande evenemang med imponerande 22.000 besökare. Idag kan tävlingen ses av nästan 900 miljoner TV-tittare världen över. Välkommen till Glimminge Motorstadion och upplev den fartfyllda och pulserande stämningen när världseliten tävlar om mästartiteln i motocross.

Evenemangsområde
Inför varje VM-tävling byggs förutom tävlingsbanan och depån, hela motorstadion om till ett gigantiskt evenemangsområde. Här erbjuds ett stort utställarområde, bred försäljning av mat och snacks, VIP-tält, lekaktiviteter, camping, underhållningsområde och mycket mer. Besökarna kan följa tävlingen på ett nära och säkert avstånd från platser runt hela banan eller följa heaten från de stora publikbergen.

Viktigt samarbete med föreningslivet
Tävlingen bidrar till att det sker en samordning med föreningslivet i regionen. Under tävlingsdagarna deltar 600-700 personer i ideelt arbete för sina respektive föreningar.

Hög turismomsättning
Den turistiska omsättningen med VM Motocross som reseanledning beräknas till ca 30 miljoner kronor och genererar 10.000 gästnätter.

Läs mer och boka biljetter på uddevallagp.com >>

MXGPUDDEVALLA ARENA