Rally SM 2022

Uddevalla City Race återkommer till Uddevalla lördag 14 maj 2022!
Den här gången körs tävlingen enligt tidigare plan i centrala delar av Uddevalla. Välkommen att komma och titta på rallybilarna vid startrampen och serviceplatsen på Kampenhof och upplev rally på anvisade platser runt banan. Program med karta finns att köpa på plats kring tävlings- och serviceområdet. 
VIKTIGT ATT OBSERVERA hänvisade platser av säkerhetssynpunkt.
Kampenhof - Startramp och serviceplats
Museiparken - Aktivitetsområde

AKTIVITETSOMRÅDE I MUSEIPARKEN

 • Runt serviceplatsen och Museiparken finns restaurangtält med bl.a Rally-lunch, fika, kioskförsäljning och en storbildsskärm där man kan följa tävlingen.
 • Museiparken är ett aktivitetsområde med barnaktiviteter och uppträdande. (Entré förköp 130 kr per barn från 3 år.) Läs mer
 • Försvarsutbildarna, Sjöräddningen och Kustbevakningen kommer att vara på plats och visa upp vad de jobbar med.
 • Provkör Rally hos Esportshall – På andra sidan vägen om Kampenhof är Simracing-rummet öppet, prova på gratis mellan kl 12-22.
OM TÄVLINGEN
Första start är kl 11, tävlingen beräknas pågå till kl 15. Start på specialsträckan sker med ca 60 sekunders mellanrum. Mellan bilklasser är det tre minuter och mellan omgång två och tre är inlagt ett uppehåll om 30 minuter. Tävlingen består av en SS om c:a 3 km som körs max fyra gånger, alla omgångar räknas i slutresultatet. En lite längre transport finns genom staden till starten på sträckan samt en kort transport från målet på sträckan till serviceplatsen. Tävlingens totala längd är c:a 40 km. Prisutdelningen sker i Museiparken direkt efter avslutad tävling.
Uddevalla City Race anordnas i överensstämmelse med Svenska Bilsportförbundets tävlingsbestämmelser, Mästerskapsregler SM Rally Sprint 2022.
 
OM RALLY
Rally är en sportgren där de som en gång slutat ofta får återfall, och målet för de flesta är en fyrhjulsdriven WRC-bil (World Rally Car) och en SM-medalj. WRC är smällande bilar som tack vare ett vridmoment på 600-650 newtonmeter når 100 km/h på 3,5 sekund – med grus under däcken!  – Läs mer
Tävlingsbilarna delas in i olika klasser: Motorsvaga för sig, och specialbyggda med acceleration som ett jetflyg för sig. Huruvida det driver på två eller fyra hjul utgör också en klasskillnad. Även bilens ålder spelar in, för i rallyskogen uppenbarar sig även äldre bilar vars förare inte är rädda för att trampa ner gaspedalen! * 
 
FÖRARKLASSER 
A-, B- och C-förare med svensk licens samt förare med utländsk licens giltiga för 2022. 
BILKLASSER & STARTORDNING
 • Grp F, alla förarklasser i startordning A-förare, B-förare och C-förare 
 • Nationella 2WD, alla förarklasser i startordning A-förare, B-förare och C-förare 
 • Internationella 2WD, alla förarklasser i startordning A-förare, B-förare och C-förare 
 • Nationella 4WD, alla förarklasser i startordning A-förare, B-förare och C-förare 
 • Internationella 4WD, alla förarklasser i startordning A-förare, B-förare och C-förare 
 • Inbjudningsklass, App K

Digital anslagstavla om resultat och senaste uppdatering om tävlingen finns på www.rallysm.se/tavlingar

Rally Live sänder live under dagen – Sebastian Bourghardt och Per Johansson tar dig genom sändningen från ca 10:30. Titta live och köp abonnemang via Streamify för 99 kr.  www.rallylive.se

Rally-programmet inkluderat karta över sträckan, startlista, tidplan och förslag på bra publikplatser går att köpa för 50kr hos:

– Turistbyrån Södra Hamnen, fredag fram till kl 15
– Uddevalla Bangolf fredag och lördag

– Rallykiosken vid serviceplatsen Kampenhof från kl 8 lördag


AVSTÄNGD VÄG I SAMBAND MED UDDEVALLA CITY RACE
Göteborgsvägen vid Hästepallarna kommer att vara avstängd för all trafik lördag 14 maj från klockan kl 7. Tävlingen beräknas vara klar till kl 15, och så fort avstängningarna är borta öppnas vägen igen.

Avstängningen gäller på Göteborgsvägen från Nordens väg fram till avfarten mot Gustafsbergsområdet. Orange hänvisningsskyltar kommer att sättas upp bland annat på väg 44, med information om alternativ väg. Vägen från Bratterödsmotet kommer att vara öppen.

De som bor längsmed den avstängda vägsträckan på Göteborgsvägen kommer att kunna ta sig till sina fastigheter. Även ambulans, polis och räddningstjänst kommer att kunna passera avstängningen vid Hästepallarna om det skulle behövas.


SÄKERHETSINFORMATION
Du som åskådare på vår tävling – du är jätteviktig för oss! Så viktig att vi alltid värnar om din hälsa och ditt välmående och det är just därför vi har funktionärer som hjälper dig att hitta en bra och säker plats att titta på rallyt. Följer du våra anvisningar så får du en jättekul dag!

Området markerat med RÖTT är förbjudet område för publik.

 • Stå inte på farliga ställen, d.v.s. de ställen dit bilar kan nå
 • Stå upp och följ tävlingsbilarna med blicken
 • Ha respekt för bilarnas fart
 • Respektera skyltar och avspärrningar
 • Respektera funktionärernas anvisningar
 • Var uppmärksam på Ditt barn
 • Använd Ditt sunda förnuft & hjälp andra att stå rätt

Åk med Adam Carlsson och Albin Nordh när de kör SM Rally tävlingssträckan på Glimmingen 2021! Tack Adam och Albin för upplevelsen!