SÖKES: barnledare för vidare Guldhjälmsutbildning i BMK Uddevallas crosskola

24 JUN 2021 09:33
Till hösten är inte familjen Revelj ansvarig längre för crosskoleverksamhet/ Guldhjälmsutbildning. Söker någon/några som kan tänka sig att ta över stafettpinnen att driva vidare utvecklingen av BMK Uddevallas Guldhjälmsutbildning.
  • Skapad: 24 JUN 2021 09:33

Tiden tryter, när uppdrag läggs till uppdrag. När vår son Leo ville börja köra cross för åtta år sedan fanns det ingen crosskola hos BMK Uddevalla. Tobias valde då att gå barnledarutbildning och drog igång verksamhet för BMKs barn- och ungdomar. Efter något år växte crosskolan och önskemål om prova-på-verksamhet. Då valde även jag att gå barnledarutbildning då vår dotter Tea också var intresserad av att testa crosskörning. Jag och Tobias har varit barnledare för att kunna hjälpa barn upp till 12 år att ta Guldhjälmslicens och utvecklas till bättre crossförare. Sedan starten har vi hållt Guldhjälmsutbildning för ett hundratal förare med deras vårdnadshavare, samtidigt som tränare i crosskolan har avlöst varann. Guldhjälmsutbildningar har vi drivit på samma gång som Tobias även är ordförande i klubben med allt vad det innebär med ekonomiansvar/arbetsgivaransvar/kontakter med kommun/arbetsförmedling/andra organisationer och föreningar, sammankallande i crossektionen som arrangerar lägerverksamheter/organiserade träningar mm, tävlingsledare, en av organisationscheferna på MXGP, och ja, allt detta på ideell tid. Till vardags jobbar Tobias sina 40 timmar på Svenska Geotech. Jag arbetar 80% sedan ett halvår tillbaka på Fyrbodals Trafik & Riskövningscenter med bokning och bokföring. Jag själv sitter inte med i styrelsen men har allt mer fått och velat ta ansvar ideellt för diverse olika sysslor som krävs för att mina barns förening skall fungera. 20% av min anställning gäller BMK Uddevallas samt BMK Events AB bokföring; betalar leverantörsfakturor, fakturerar, gör löner, stämmer av konton mm. Ideellt har jag som sagt gått barnledarutbildning för att vi skulle ha möjlighet att hjälpa alla medlemmar som vill ta klivet upp på Guldhjälm. Fantastisk kul att följa barnens utveckling från knapp styrfart till tävlandes på hög nivå. Jag är alltid delaktig vid tävlingsverksamhet vi arrangerar så som anmälan, sekretariat, prisinköp mm. Jag är också ansvarig för medlemsregistret i IdrottOnline, vårt faktureringsregister MyClub samt vårt inloggningssystem för anmälan vid träning och arbetsdagar mm. Varje enskild medlem skall manuellt knappas in i alla dessa system. Jag svarar på mail, tar hand om posten och sammanställer anmälningar till crosskolan och samordnar mellan klubbar och ledare. Varje aktivitet vi genomför genererar möjlighet att söka bidrag till föreningen, t ex LOK-stöd vilket jag gör genom IdrottOnline. Då vi inte har någon kioskansvarig för tillfället har jag också i år gjort inköp till BMKs kiosk vid anmälan. Jag lägger ut information via vår hemsida och Facebook, svarar på frågor online dygnet runt.

Ja, som ni märker faller mycket i våra knän. Nu tar familjen Revelj ett kliv tillbaka då tid och engagemang inte längre finns. Vi har lagt mycket tid på att få en fungerande barnverksamhet i klubben och ser nu med glädje att vi har några år bakom oss med många barn och ungdomar som återkommer och lockar fler kamrater till crosskolan. Under den gångna säsongen har det varit ett 30-tal barn vid varje tillfälle på crosskolan och ett tiotal guldhjälmsförare har tagit klivet upp i den organiserade träningen.

Vi hoppar nu av crosskoleverksamhet/Guldhjälmsutbildning och önskar nu lämna över till någon eller några som kan tänka sig att ta över stafettpinnen att driva vidare utvecklingen av BMK Uddevallas Guldhjälmsutbildning som en given del i crosskolans verksamhet. För att vara behörig krävs en barnledarutbildning via SVEMO som självklart klubben står för. Denna arrangeras på kvällstid/helgtid ett fåtal gånger och baseras i dagsläget mycket på egenstudier via SVEMOs IUP (digital lärplattform). Man kan med fördel gå in och läsa på mer via SVEMOs hemsida.

Hoppas att vi vill bli fler i föreningen som tänker oegoistiskt som jag och Tobias och vill hjälpa alla barn, inte bara våra egna!

Med vänlig hälsning/ Ida Revelj

Skribent: Ida Revelj