Information om crosskolan som startar nu på söndag den 11 april kl 11.00-14.00

09 APR 2021 13:03
På söndag drar äntligen crosskolan igång för säsongen. Nedan finner ni information som bör läsas igenom innan man kommer till Glimmingen på söndag.
  • Skapad: 09 APR 2021 13:03

Vi har crosskolan i samarbete med Sotenäs MCC och kommer att använda oss av båda anläggningarna för att få variation i körningen. För medlemmar i BMK Uddevalla är crosskolan gratis. Tidsramen kommer att vara liknande vid varje tillfälle, även om tränarna kommer att vara olika och coacha utefter sitt upplägg. När vi är på Glimmingen har vi crosskola kl 11-14 och när vi är i Sotenäs är körtiden kl 10-13.

VIKTIGT! Det är vårdnadshavarnas ansvar att se till att barnen är inskrivna och förbockade i pärmen hos Anders Möller, som är crosskoleansvarig, innan första samlingen (annars kör barnen oförsäkrade). Innan någon får lov att köra ut på banorna sker en samling, ca 10 min innan starttid, för genomgång och presentation av dagens tränare och upplägg. Tänk på att hålla avstånd.

Vi kommer att ha 20 min fri uppvärmning på hoj, på lilla och stora banan. Sedan tar vi en paus på 10 min och därefter indelas körgrupper. Varje körpass blir ca 40 min långt med tränarstopp för instruktioner på banorna. Mellan passen pausar vi i 20 min för återhämtning och mat- och dryckesintag. Det är viktigt att vårdnadshavarna sprider ut sig utmed banorna, inte stå i klungor, för att hjälpa ALLAs barn samt tar med gulflaggor ut för att undvika olyckor framför allt där sikten är dålig t ex hopp och kurvor.

För att få köra på andra banor än sin hemmaklubbs/crosskolans banor samt att så småningom tävla i mx krävs att man har gått utbildning i Guldhjälmslicens. För de som önskar gå Guldhjälmslicens, tar vi upp anmälan under de första crosskolepassen för att vid senare tillfälle samla intresserade för att berätta om upplägg på utbildningen, som innehåller både körteknik och teori. Har man frågor kring detta är man välkommen att kontakta Tobias på This is a mailto link

Planera gärna redan nu in följande datum i er crosskolekalender:

11 april BMK Uddevalla

18 april Sotenäs MCC

25 april BMK Uddevalla

2 maj Sotenäs MCC

9 maj BMK Uddevalla

23 maj BMK Uddevalla

30 maj BMK Uddevalla

6 juni BMK Uddevalla

13 juni Sotenäs MCC

20 juni BMK Uddevalla

27 juni Sotenäs MCC

Vi befinner oss fortfarande i en rådande pandemi och påminner om att följa FHM:s riktlinjer, kör med huvudet och var rädda om varandra!

Varmt välkomna till crosskolan!

Ansvariga från BMK för crosskolan: Anders Möller, Conny Ekholm och Håkan "Gisen" Olsson
Ansvariga för Guldhjälmsutbildning: Tobias och Ida Revelj
Ansvariga tränare på crosskolan 11 april: Gunnar Johansson och Mats Risberg