Brev till alla medlemmar i BMK Uddevalla

04 NOV 2021 11:37
  • Uppdaterad: 04 NOV 2021 11:37

År 2021 började med fortsatta pandemirestriktioner så som publikfria arrangemang, begränsade antal medföljande till träningar och tävlingar, inställda inomhusträningar för fys mm. Alla önskade vi en återgång till ”det normala” där vi kan träna och tävla och framför allt umgås med alla våra crossvänner. Vintersäsongen övergick i vår och vi lärde oss att anpassa oss till träningar och tävlingar med nya förhållningsregler både vid anmälan, depåsamvaro och distanshållande. Detta till trots fick vi, till motsats mot vissa andra länder, fortsätta att träna på våra anläggningar och tävlingarna kom i gång till slut. På ett annorlunda vis med munskydd och digitala anmälningar till träning mm men alla var glada att ändå få köra hoj. Samarbete med andra föreningar för gemensamma arrangemang som t ex veteranmarknad, Rally Sprint Asfalt och cykelloppet Uddevalla MTB Show kördes i år trots restriktioner. VM-cirkusen fick dock inte lov att genomföra en deltävling här på vår fina anläggning. Utan publikintäkter går det inte att arrangera ett sådant stort evenemang. Att bedriva föreningsverksamhet under år 2021 har inte varit lätt och självklart med stor oro för ekonomin då viktiga inkomstkällor fallit bort. Vi har aktivt ansökt om de bidrag som gått att söka för bortfall av intäkter till följd av pandemin, och kan i slutändan se mödan värt med det tidskrävande ansökningsarbetet.

Även detta års verksamhet har självklart påverkats av pandemins spridning i samhället. Vi har ansvarsfullt och tappert kämpat oss igenom säsongen och utifrån rådande pandemirestriktioner lyckats att genomföra följande aktiviteter:

• Två st SM deltävlingar med mycket bra internationellt startfält som skapade rubriker i Europa.
  • USM/JSM under tvådagar i augusti.
  • Serietävling för div 2
  • Crosskola på söndagar, som ger allt mer återväxt i klubben för varje år som går
  • Guldhjälmsutbildning med inbjudan av våra samarbetsklubbar Sotenäs MCC och Dals MK
  • Organiserad träning på tisdagar för en av Sveriges bästa tränare Filip Thuresson
  • Ca 100 st tillfällen för öppen träning på vår anläggning
  • Tvådagars vårläger i Saxtorp
  • Möjlighet till träning varje torsdag för serielaget på egen hand
  • Möjliggjort deltagande i digitala utbildningar för aktiva samt deras målsmän
  • Varit på skidresa till Branäs med glada entusiaster
  • Gratis Första-Hjälpen-utbildning för våra medlemmar med vår samarbetspartner Heartbeat
  • Hyrt gemensam boendeanläggning på Gotland för våra GGN-åkare, vilket även blir repris 2022

Alla medlemmar, samt några tidigare medlemmar, har fått eller skall i dagarna få en faktura angående nästa års medlemskap. Dessa skickas ut via vårt nya medlemssystem ”My Club” som kommer att underlätta medlemshanteringen. Om man av någon anledning inte längre önskar vara medlem, står det tydligt i utskicket hur man går tillväga. Om man har fått fakturan på annat vis än i sin mailbox (eller att man vill byta mailadress) är man välkommen att höra av sig via This is a mailto link så att vi kan lägga in (rätt) e-postadress. Har man ingen mailadress inlagd finns risken att man missar viktig information.

Våran medlemsinloggning gäller istället för att kunna köpa träningskort. Det är en hjälp att hålla nere kostnader och samtidigt stärka klubbkänslan och sammanhållningen. Ju mer vi kan göra ideellt till sammans desto mer pengar att förbättra anläggningen och kunna arrangera aktiviteter. Medlemsinloggningen kommer att gälla även nästa år och går ut på att man samlar poäng genom att hjälpa klubben och dess medlemmar för att kunna träna gratis på vår anläggning. Poängställningen nollställs vid årsskiftet. För er med fasta uppdrag ligger poängen kvar tills dess att ni frånsäger er ansvarsområdet. Mer om detta kan man läsa på vår hemsida.

Året är inte slut än och vi ligger inte på latsidan. Planeringen inför nästa säsong tar redan vid och det finns i skrivande stund en rad aktiviteter det jobbas med (se mer info på hemsidan):

• Avslutningskväll med Örjan på Glimmingen
  • Skidresa till Branäs
  • Vårläger i Saxtorp 31 mars och 1 april
  • Endurosektionen planerar för kvällskörning och arbetskväll
  • Plan för ”hemmaläger” med övernattning på anläggningen för de som vill
  • Arbetet pågår med ansökningar av tävlingar under 2022 för våra sektioner som är aktiva
  • Banbesiktning för MX som sedan gäller i 2 år
  • Ombyggnation av målhoppet som bangruppen är involverad i

Jag som ordförande är otroligt stolt över vår förening som har ett väldigt gott renommé gentemot andra klubbar och SVEMO. Vi får idel beröm för våra väl genomförda tävlingar och för vårt engagemang att följa de riktlinjer som styr oss. Vi är en förening som både vill och kan organisera små som stora arrangemang. Föreningens ekonomi är självklart ansträngd pga att vi ej kunnat genomföra VM. Anläggningen kräver sitt för att öppethålla som vanligt. Vi är oerhört tacksamma för samarbetet med SVEMO som gett oss möjligheten att arrangera två st SM deltävlingar samt ett USM.

Stort GRATTIS vill vi från föreningen också ge till vårat härliga serielag som tog segern i div 2 och kommer under 2022 att tävla i div 1. Jag vill härmed tacka ALLA er medlemmar för det gångna året och ser fram emot år 2022!

Varmt välkomna!

// Styrelsen genom ordförande Tobias Revelj