Brev till alla medlemmar i BMK Uddevalla!

02 NOV 2020 11:40
  • Skapad: 02 NOV 2020 11:40

Brev till alla medlemmar i BMK Uddevalla

År 2020 började med längtan till en ny spännande säsong med körning på fina banor och spår. De allra flesta hann med en upptakt efter vintersäsongen när hela året fick en vändning. Covid-19 drabbade hela världen och vi fick alla lov att lyssna noga till Folkhälsomyndighetens direktiv och följa dessa anvisningar. Planer på både lokala och internationella tävlingar grusades. Samarbete med andra föreningar för gemensamma arrangemang som t ex Rockabillyträff med veteranmarknad och cykelloppet Uddevalla MTB Show fick ställas in. VM-cirkusen fick inte lov att genomföra en deltävling på vår fina anläggning. Avgränsande distansåkning omöjliggjorde öppethållande på anläggning till fler än våra egna medlemmar och kringliggande samarbetsklubbar. Att bedriva föreningsverksamhet under år 2020 har inte varit lätt och självklart med stor oro för ekonomin då viktiga inkomstkällor fallit bort.

Tappert och tålmodigt har vi kämpat oss igenom året konstiga säsong och trots rådande pandemi lyckats att genomföra följande aktiviteter:

• USM/SM under en tredagarstävling
  • Gratis KM för alla våra licensierade medlemmar, från minsta kubik och uppåt, både för cross och enduro
  • Serietävling för div 2 och div 1
  • Crosskola på söndagar, som ger allt mer återväxt i klubben för varje år som går
  • Guldhjälmsutbildning med inbjudan av våra samarbetsklubbar Sotenäs MCC och Dals MK
  • Organiserad träning på tisdagar för en av Sveriges bästa tränare Filip Thuresson
  • 101 st tillfällen för öppen träning på vår anläggning
  • Tvådagars vårläger i Saxtorp
  • Möjlighet till träning varje torsdag för serielaget på egen hand
  • Fysträning med fokus på styrka, smidighet och kondition.
  • Tvådagars sommarläger på vår anläggning
  • Hyrt Äventyrsbadet i Vänersborg för enbart BMK Uddevallas medlemmar
  • Möjliggjort deltagande i digitala utbildningar för aktiva samt deras målsmän
  • Varit på skidresa till Branäs med glada entusiaster
  • Enligt plan, innan nya Covid-19-restriktioner, står vi i november som arrangör för SM i X-Trail (publikfri tävling)

Alla medlemmar, samt några tidigare medlemmar, har fått eller skall i dagarna få en faktura angående nästa års medlemskap. Dessa skickas ut via vårt nya medlemssystem ”My Club” som kommer att underlätta medlemshanteringen. Om man av någon anledning inte längre önskar vara medlem, står det tydligt i utskicket hur man går tillväga. Om man har fått fakturan på annat vis än i sin mailbox (eller att man vill byta mailadress) är man välkommen att höra av sig via This is a mailto link så att vi kan lägga in (rätt) e-postadress, då det i framtiden kommer att vara utskick via mail gällande information från BMK Uddevalla. Har man ingen mailadress inlagd finns risken att man missar viktig information.

Nytt för i år har ju också varit vår medlemsinloggning som gäller istället för att kunna köpa träningskort. Det är en hjälp att hålla nere kostnader och samtidigt stärka klubbkänslan och sammanhållningen. Ju mer vi kan göra ideellt desto mer pengar att förbättra anläggningen och kunna arrangera aktiviteter. Medlemsinloggningen kommer att gälla även nästa år och går ut på att man samlar poäng genom att hjälpa klubben och dess medlemmar för att kunna träna gratis på vår anläggning. Poängställningen nollställs vid årsskiftet. För er med fasta uppdrag ligger poängen kvar tills dess att ni frånsäger er ansvarsområdet. Mer om detta kan man läsa på vår hemsida.

Året är inte slut än och vi ligger inte på latsidan. Planeringen inför nästa säsong tar redan vid och det finns i skrivande stund följande aktiviteter att anmäla sig till (se mer info på hemsidan):

• Avslutningskväll på O´Learys för de vuxna till självkostnadspris
  • Gratis Första-Hjälpen-utbildning tillsammans med vår samarbetspartner Heartbeat
  • Två gratis digitala SISU-utbildninga
  • Vårläger i Saxtorp tillsammans med Sotenäs MCC och Dals MK
  • Endurosektionen planerar för kvällskörning

Jag som ordförande är otroligt stolt över vår förening som har ett väldigt gott renommé gentemot andra klubbar och SVEMO. Vi får idel beröm för våra väl genomförda tävlingar och för vårt engagemang att följa de riktlinjer som styr oss. Vi är en förening som både vill och kan organisera små som stora arrangemang. Föreningens ekonomi är självklart ansträngd pga att vi ej kunnat genomföra VM. Anläggningen kräver sitt trots att vi inte kunnat öppethålla som vanligt eller som planerat i början på året. Vi är oerhört tacksamma för samarbetet med SVEMO så att vi på kort varsel kunde genomföra USM/SM. Vi har sökt de statliga bidrag som finns men har tyvärr inte fått något besked vad det ger för resultat. Jag vill härmed tacka ALLA er medlemmar för det gångna året och ser fram emot ett friskt och mer normalt år 2021! Varmt välkomna!

// Styrelsen genom ordförande Tobias Revelj

Skribent: Tobias Revelj