Hoppa till sidans innehåll

Westcupen i Stenungsund - seger i MXJ Open!

24 MAJ 2010 17:37
Under den gångna helgen har årets andra deltävling av Westcupen gått av stapeln. Denna gång kördes tävlingen på Furufjällsbanan.
  • Skapad: 24 MAJ 2010 17:37

Vädret var suveränt under lördagen då Ungdoms- och Juniorklasserna körde. Hårdbanan i Stenungsund var i fint skick och förarna var taggade. Som gjort för en kanondag!

 

85cc U

Kvalen flöt på fint för de flesta BMK'arna. Hela fem stycken tog sig till A-final. Däribland Kristoffer Sanftleben, trots att han stod kvar sist på startplattan med en startgrind som fastnat framför hojen.

 

Segern i A-finalen togs av MC Alingsås Emil Jönsson. Men inte långt efter sig hade han BMK's Filip Wiberg Peterson. Kristoffer Sanftleben fick en betydligt bättre start i finalen, och gick i mål strax efter Filip. Två BMK'are på prispallen för 85cc U alltså - suveränt kört killar!

Bäste BMK'are efter dessa, var Mattias Augustsson. Starten var långt ifrån perfekt, men Mattis kämpade på bra, och körde upp sig till en 8:e plats. Hampus Dahlberg slutade på en 13:e plats, och Filip Ekström på 20:e.

 

Edvin Fridman och Oscar Ericsson körde båda Uppsamlingsheatet, där de fick placeringarna 5 och 7.

 

MX2 U

Antalet förare i klassen MX2 U, var 24 stycken. Därför kördes två finaler som sedan räknades samman. Simon Simberg ledde in i första kruvan, men snart tog sig Jesper Bergqvist förbi. Jesper höll i ledningen i några varv, innan han började dala neråt i fältet.

Anton Ståhlberg slutade som bäste BMK'are i första finalen, på en 6:e plats. Simon Simberg och Jesper Bergqvist kom i mål strax efter, på placeringarna 7 och 8.

 

I den andra finalen så hade Simon bättre flyt genom hela heatet, och slutade på en fin 3:e plats. Anton placerade sig på en 10:e plats i den andra finalen. Jesper tvingades tyvärr bryta.

 

Med en 7:e och en 3:e plats, så slutade Simon Simberg som bäste BMK'are i MX2 U, på en fin 4:e plats. Närmast efter sig hade han Anton Ståhlberg, på en total 6:e plats. Alexander Gillberg slutade på en total 12:e plats, efter två 14:e placeringar i finalerna. Jesper Bergqvist slutade som total 21:a, och Jonatan Borg slutade som 23:a.

 

MXJ Open

Även i klassen MXJ Open kördes två finaler som sedan räknades samman. Sebastian Hennings var den enda killen från BMK som körde i denna klass.

Sebastian körde riktigt fint, och gick i mål i de båda heaten med en solklar seger, med 30 sekunder ner till resten av startfälet. Inget snack om vem det var som stod överst på prispallen för MXJ Open!

 

Sebastian Hennings på bilden här över!

Skribent: Erica Augustsson

logo_uddevalla_kommun

 

 

Annonsera!

 

 

Ange alt-text här.

Postadress:
BMK Uddevalla - Motorcykel och Snöskoter
Glimmingen 420
45192 Uddevalla

Kontakt:
Tel: 0522661090
E-post: This is a mailto link

Se all info