Trasslig start i Lag-SM för BMK

08 MAJ 2010 19:43
I helgen kördes årets första deltävling av Lag-SM inom motocross i Eksjö. BMK Uddevalla deltod med ett lag som bestod av lagledaren Markus Johansson, samt förarna Tom Johnsson, Anton Nilsson, Robert Friberg och Emil Nilsson.
  • Skapad: 08 MAJ 2010 19:43

Det var två plusgrader och risk för snö, då årets premiär av Lag-SM skulle starta. Snön höll sig borta, dock regnade det och var kallt under dagen.

- Killarna har kört jättefint, men de har haft mycket otur, konstaterade lagledaren Markus.

Tom presterade bäst i sitt första heat, då han gick i mål på en sjundeplats, även före SM-ledaren Marcus Norlén. Robert och Anton hade inte lika bra flyt, utan gick i mål med placeringarna 18 och 25. Lagets totala placering i det första heatet blev sju.

Heat två flöt på bra för alla tre, och där blev heat-placeringen en 8:e plats.

I det sista heatet hoppade Emil in och körde, istället för Anton. Han gick i mål på en 25:e plats. Tyvärr fick både Tom och Robert problem i detta heat. Tom drabbades av punktering, och Robert bakfjädring slutade fungera.

Trots mycket otur, så slutade laget på en total 8:e plats efter seriens första deltävling.

Filip Thuresson tvingades tyvärr lämna återbud till att köra, på grund av sjukdom.

Foto: Markus Johansson