Hoppa till sidans innehåll

Träna med motocrosslegender

21 MAR 2014 09:49
Träna med motocrosslegender: Carmichael, Everts, Emig och Stanton kommer till Uddevalla
  • Uppdaterad: 17 OKT 2014 13:16

Publicerat den 2014/03/20 av Joel Sannemalm i Mc-sport, Motocross, Motorsportnyheter_stora 


Ricky Carmichael har sedan 2010 drivit crosskolan RCU (Ricky Carmichael University) där motocrossförare i alla åldrar och nivåer får chansen att lära av en av de största genom tiderna. I sommar kommer Carmichael till Uddevalla med sitt universitet. Med sig har en hel rad stora namn inom motocrossen.

Redan i fjol tog Ricky Carmichael sin crosskola till Europa med hjälp av britten James Dobb. I år återkommer man till Europa för ett arrangemang i Sverige och två i Belgien.

Nu är det inte ”bara” Ricky Carmichael som kommer till Uddevalla i juli. Han har med sig Stefan Everts, Jeff Stanton, Jeff Emig och James Dobb. Förare som tillsammans tagit drivor av mästerskapstitlar.

– Glimmingebanan i Uddevalla står åter igen för ett arrangemang av den lite unika sorten. Att som förare ifrån Skandinavien kunna bli tränad av ett antal förare som blivit legender inom vår sport kommer att bli häftigt, skriver BMK Uddevallas Micke Andersson i ett pressmeddelande.

Lördagen den 19 juli kan alla crossförare som vill bli tränade av levande legender komma till Uddevalla. Det finns plats för 100 förare som delas in i fyra olika klasser. Från knattar till elit.

– Jamie Dobb hörde av sig till oss för att höra om vi var intresserade av att hyra ut anläggningen. De kommer att hyra den av oss. Vi ser till att banan är i ordning och så ställer vi upp med flaggvakter, säger Micke Andersson.

Vill man läsa mer om lägret eller rent av anmäla sig gör man det på http://rcu.hookit.com/

Men smakar det så kostar det. Självklart gör inte Carmichael och de övriga det här av välgörenhet. Det är business för hela gänget. En plats på RCU i Uddevalla kostar 810 dollar eller runt 5300 kronor. Men då för man säkert också ett minne för livet.

Så här såg det ut vid ett RCU i Lake Elsinore 2012

Skribent: Lars Karlsson

logo_uddevalla_kommun

 

 

Annonsera!

 

 

Ange alt-text här.

Postadress:
BMK Uddevalla - Motorcykel och Snöskoter
Glimmingen 420
45192 Uddevalla

Kontakt:
Tel: 0522661090
E-post: This is a mailto link

Se all info