Hoppa till sidans innehåll

Thuresson tog dubbelseger – igen

14 MAJ 2012 21:53
Årets andra SM-deltävling gick av stapeln på Svampabanan i Skånes Tomelilla. En bana som passade BMK Uddevallas Filip Thuresson till tusen, då han återigen tog en dubbelseger efter den första deltävlingen i Vissefjärda.
  • Skapad: 14 MAJ 2012 21:53

- Allt har suttit perfekt och flutit på kanon, säger Thuresson efter helgens succé.

Under lördagens tidskval var han snabbast. Under kvalheatet var han snabbast. Och under de två finalerna var han snabbast. Som sagt så kunde det inte gått så mycket bättre än så här, säger han. Banan har varit jättebra, det var bara under sista delen av de andra finalen som det började komma fram en del sten.
Inför nästa deltävling i Tibro, så hoppas han att framgångarna fortsätter.
- Jag vet inte om det är någon tidigare som tagit varenda heatseger under en säsong, men det är ju givetvis något som jag hoppas på, avslutar han med ett leende.

 

I MX1 startade även Tom Johnsson, som i Tomelilla slutade som 11:a och 18:e i respektive final, vilket gav honom en totalplacering som 13:e man.

 

BMK:s startande i MX2 var Robert Friberg, som inte hade en riktigt så klockren helg som han hoppades.
- Det är starterna och några småmissar som förstör. Annars så har körningen fungerat helt perfekt, och banan var verkligen i toppskick, säger Friberg. Inför SM-deltävling som härnäst går i Tibro, så står han fast vid sitt mål med att bli topp fem i totalen.

 

Segrade i MX2 gjorde Viktor Björklund.

Skribent: Erica Augustsson

logo_uddevalla_kommun

 

 

Annonsera!

 

 

Ange alt-text här.

Postadress:
BMK Uddevalla - Motorcykel och Snöskoter
Glimmingen 420
45192 Uddevalla

Kontakt:
Tel: 0522661090
E-post: This is a mailto link

Se all info