Hoppa till sidans innehåll

Stort engagemang i BMK Uddevallas endurosektion

13 MAR 2012 19:11
BMK Uddevallas endurosektion består av ett stort antal engagerade medlemmar. Och runt motocrossbanan på Glimmingen, ringlar sig det välkända, krävande och omtyckta endurospåret. Det var för en tid sedan som Anders Hernström, BMK Uddevalla, tog initiativet och tog upp frågan angående tävlingar runt Glimmingen i Uddevalla. Bernt Johanssom blev då delaktig och påpekade att det i sådana fall behövs utbildade funktionärer.
  • Skapad: 13 MAR 2012 19:11

Därefter sattes det upp fyra utbildningstillfället, samt en examinationsdag som sammanlagt innefattade över 15 timmar. Ledare för den rekordstora gruppen på hela 16 deltagare, var Bernt Johansson, Gunnar Johansson och Marie Eriksson. Gärstföreläsare var Tommy Toresson, vilket var mycket uppskattat, då han har mångårig erfarenhet inom enduro, och är fortfarande aktiv förare.
- Det är en fantastisk grupp människor. Så sammanhållna och så engagerade allihopa, säger ledaren Marie Eriksson.

Examinationsdagen var på alla hjärtans dag, den 14 februari, med Svemodomaren för endurosektionen Åke Knutsson.
- Alla 16 blev godkända, och det med gott beröm, säger Marie.

Endurosektionen i Uddevalla har en stark sammanhållning och det är ett stort gäng med enormt engagemang som ser fram emot kommande tävlingar på Glimmingen i Uddevalla.
- Vi vill gärna börja arrangera tävlingar i Uddevalla. Om några år när vi fått mer rutin, är målet att även anordna någon SM-deltävling, avslutar Anders Hernström. 

Skribent: Erica Augustsson

logo_uddevalla_kommun

 

 

Annonsera!

 

 

Ange alt-text här.

Postadress:
BMK Uddevalla - Motorcykel och Snöskoter
Glimmingen 420
45192 Uddevalla

Kontakt:
Tel: 0522661090
E-post: This is a mailto link

Se all info