Största SM tävlingen någonsin!

13 DEC 2010 11:10
SVEMO kan nu meddela att BMK Uddevalla den 30 september - 2 oktober 2011 arrangerar den största SM-tävling i motocross någonsin. Detta när säsongens avslutande deltävlingar i SM MX1, MX2, MX-Girls och Ungdoms-SM samarrangeras på Glimminge Motorstadion.
Diskussionerna har förts med MX sektionen sedan SM-arrangörsmötet den 14 november och efter att responsen från distrikt, bransch och aktiva varit positiva var det ett enkelt beslut att fatta.
  • Skapad: 13 DEC 2010 11:10

Jan-Eric Sällqvist - SVEMO Motocrossektion

En samkörning av dessa båda arrangemang är ett stort, intressant och vågat steg i utvecklingen av Svenskt Motocross. För oss är BMK Uddevalla en lämplig klubb att axla denna uppgift.
Vi kommer att tillsammans med klubben utarbeta en ny tidsplan för arrangemanget, vilket innebära mindre förändringar i upplägg jämfört med de enskilda tävlingar som körs i de olika mästerskapen. Grundtanken är att under de 2 inledande tävlingsdagarna genomföra kvalificering samt en A-final vardera för USM-klasserna 85cc och MX2. Övriga finaler planeras till söndagen.

Mikael Andersson – BMK Uddevalla

Den här typen av arrangemang innebär en stor utmaning för klubben, dock något vi känner att vi kan klara av efter många års erfarenhet med VM-arrangemang.
USM-tävlingen kommer att inledas fredagen 30 september, då detta är en vanlig arbetsdag har det varit extra viktigt för oss att förankra detta med en stor grupp föräldrar/vårdnadshavare samt branschen. Där upplever man de positiva fördelarna större än eventuella nackdelar och med 9 månader att planera kommer detta inte skapa några problem.

Vice ordförande i  BMK Uddevalla, Mikael Andersson ser med spänning fram emot tävlingen och svarar också gärna på eventuella frågor kring arrangemanget. This is a mailto link

SVEMO-kansli, Norrköping

10 december 2010