Starkt inlett av BMK i högre division

25 APR 2011 19:59
Under Annandag påsk kördes årets första deltävling av Serien div. 1 på Glimmingen i Uddevalla. BMK Uddevallas lag inledde starkt och det såg ut att sluta med topplaceringar, då tävlingen tvingades avbrytas på grund av flera allvarliga olyckor.
  • Skapad: 25 APR 2011 19:59

Det var efter en lysande säsong 2010 som BMK Uddevallas serielag placerade sig så pass bra i division 2, att de till i år fick en plats i den högre divisionen.

Banan var mycket välpreparerad och redan under träningen syntes det att det skulle båda gott för Uddevallas lag. I det ena kvalheatet var det BMK som hade ett starkt överläge, då fyra av de fem främsta i heatet körde för Uddevalla. Tom Johnsson tog hem kvalsegern, med lagmedlemmarna Robert Friberg och Anton Nilsson. Inte långt bakom låg BMK’s Victor Bagge som slutade på femteplatsen. Totalt tog sig fem av lagets åtta förare till A-final.

Mellbergs segervittring i B

Efter problem med bromsarna i kvalet hade Kevin Mellberg en plats vid starten, då grinden föll för B-finalen. Han drog snabbt ifrån och skapade sig en lucka ner till resten av fältet. Det såg länge ut som att Kevin skulle gå i mål med segern. Men i sista kurvan innan mål tog sig Nicklas Wickelgren från MC Alingsås förbi, och Kevin slutade på en andraplats.

Bruten final

Redan från första kurvan efter starten hade Uddevallas Tom Johnsson en spännande fight med Alingsås Jonatan Dahlgren. Både Robert och Anton fastnade i en startkrasch, men började snabbt jobba sig uppåt i fältet. Knappt tio minuter in i finalen visades röda flaggor på flera ställen på banan och heatet bröts. Anledningen var två större incidenter som krävde stora ambulans- och sjukvårdsinsatser. Efter en överenskommelse mellan lagledarna bestämdes det att heatet skulle strykas helt.