Hoppa till sidans innehåll

Seger för Mann i SM

13 JUN 2010 18:18
Årets fjärde SM-deltävling kördes under helgen på Eliantorpbanan i Finspång. Elin Mann från BMK Uddevalla tog hem segern i MX Girls, dock med knapp marginal till Sandra Adriansson.
  • Skapad: 13 JUN 2010 18:18

Elin Mann fick problem i kvalet då hon krokade ihop med Sara Pettersson. Efter hård uppkörning tog hon sig i mål på en sjundeplats. I första finalen gick det betydligt bättre.

- Jag fick en riktigt bra start, och bestämde mig för att koncentrera mig på min egen körning. Utan några större problem gick Elin i mål som segrare med 20 sekunder ner till tvåan Sara Pettersson.

I andra finalen var Elin först ut i starten. Dock dröjde det inte länge förrän Sandra Adriansson gick förbi henne. En snarlik kamp genom hela heatet, med som slutligen resulterade i vinst för Sandra.

- Jag hade problem när det kom till varvningarna, så det gällde att köra på säkerhet. Det är ju trots allt det totala guldet jag strävar efter.

Men med placeringarna 1 och 2, tar Elin hem den totala segern för helgen.

 

En hoj som gick sönder i kvalet gjorde att Robert Friberg fick ta sig en finalplats via sista chansen.

- Därmed fick jag ett dåligt startspår, men var ändå rätt bra med ut. Det var ett kämpigt heat, men jag kom in på 10e plats.

I andra finalen hade Robert betydligt bättre flyt, och slutade på en 8e plats. Via dessa prestationer fick han helgens totala 7e placering, som han säger sig vara riktigt nöjd med.

 

Tom Johnsson fick två usla starter, med jobbade upp sig fint i båda heaten. Tack vare placeringarna 14 och 11 slutade han på en total 13e plats efter helgen.

 

Anton Nilsson fick idag en total 24:e placering i MX1, efter att ha kört in på 19e och 21e plats i finalerna.

 

Elin Mann på bilden här över...

Skribent: Erica Augustsson

logo_uddevalla_kommun

 

 

Annonsera!

 

 

Ange alt-text här.

Postadress:
BMK Uddevalla - Motorcykel och Snöskoter
Glimmingen 420
45192 Uddevalla

Kontakt:
Tel: 0522661090
E-post: This is a mailto link

Se all info