SM på Glimmingen i Uddevalla

13 OKT 2011 21:20
Årets sista deltävling gick under helgen av stapeln på Glimminge Motorstadion i Uddevalla. Filip Thuresson inledde med snabbaste tid på tidskval, men bröt då handleden inte klarade mer. Emil Nilsson visade framfötterna efter förra helgens comeback genom en 10:e plats i den ena finalen.
  • Skapad: 13 OKT 2011 21:20

Alexander Ahl inledde helgen bra genom att köra upp sig i kvalheatet efter en dålig start, och gå i mål som tvåa, och säkrade därmed sin plats i de kommande finalerna. I den första finalen fick han maskinproblem, och tvingades bryta. I den andra gick han i mål som 6:a, men förlorade sin totala 4:e plats i tabellen. Istället gled han ner till totalsexa, med bara ett poäng upp till den totala femteplatsen.

Emil Nilsson som gjorde comeback under den förra SM-deltävlingen i Tomelilla, sade sig inte ha några förväntningar eller krav på sig inför Uddevalla.
- Jag skulle bara dit och ha roligt. Men det slutade bättre än väntat för Emil, och det syntes att han passade in bland de snabba i klassen, trots att han varit borta under en längre tid. I den första finalen gick han i mål som 18:e man. Efter en bättre start i den andra finalen, gick i mål som 10:a efter en imponerande körning. Efter helgens sammanräkning stod Emil som på den totala 14:e platsen.

För Robert Friberg fungerade inte helgen riktigt som planerat, då underarmskramp satte stopp för den körning som han hade planerat. Han placerade sig som 11 i de båda heaten, och därmed även som helgens totala 11. I årets sammanräknade tabell slutade han som 10:a, vilket var fem placeringar lägre än han i början av året hade hoppats på.
- Men nu ser jag ser fram emot nästa säsong, och då ska jag ge allt, sammanfattade Robert.

Inför helgen stod det inte klart ifall Filip Thuresson skulle starta eller inte. Men han ställde upp, och hade på tidskvalet en ledande marginal på över en sekund per varv. Kvalheatet inledde han med att ta starten, och snabbt skapa sig en lucka ner till resten av fältet. Men halvvägs in i heatet bröt han och körde av, då handleden inte klarade mer.
- Jag ville så mycket, men det fungerade inte denna gången.

Men i samma klass gjorde Tom Johnsson istället bättre ifrån sig, och slutade på helgens totala 7:e plats. Efter en stabil körning gick han i mål på placeringarna 7, respektive 8 i de båda finalerna. Efter årets totala sammanräkning slutade Tom som 10:a.