Hoppa till sidans innehåll

SM på Glimmingen, dag 1

01 MAJ 2010 20:22
Efter en spännande dag som inkluderat både solsken, dis och kraftig blåst, så är nu körning här på Glimmingen slut för dagen...
  • Skapad: 01 MAJ 2010 20:22

Filip Thuresson

För Filip Thuresson tog det inte många sekunder innan han var uppe i ledningen i kvalheatet. Han gick i mål med en klar seger, och fick därmed en självklar plats i morgondagens finaler.

- Körningen flöt på fint, utan några större problem. Det kändes jättebra, och nu är jag helt inställd på dubbelseger imorgon!

Elin Mann

Elin hade bra motstånd från Sara Pettersson och Sandra Adriansson under de första varven. Men när Elin "lade in en stöt" så var det dock inga problem för henne att dra ifrån och snabbt skapa sig en lucka för att slutligen gå i mål med en solklar seger.

- Det känns jätteskönt att vara på hemmabana. Dagen har varit riktigt bra, och jag hoppas på en lika bra dag imorgon...

Robert Friberg

- Körningen för mig idag har varit allt mellan skitkass och suverän. Jag låg rätt bra till i kvalheatet, men vurpade på andra varvet och kom då iväg sist av alla. Dock lyckades jag köra upp mig till en 10:e plats.

Robert fick alltså en plats i morgondagens finaler, där han siktar på en bra placering på hemmabanan....

Andra duktiga BMK'are

Tom Johnsson körde riktigt snyggt och slutade på en fin 9:e plats.

Även Anton Nilsson körde bra och fick en plats i finalerna tack vare sin 15:e placering.

Philip Pettersson och Martin Strandberg slutade på 26:e respektive 27:e plats i Sista Chansen, och gick tyvärr inte vidare till finalerna imorgon.

Emil Nilsson som via JSM i Vissefjärda förra helgen körde till sig ett Wildcard till helgens SM, körde riktigt fint trots det tuffa motståndet. I kvalheatet, där 18 stycken fick en plats i finalerna, så slutade Emil på en 19:e plats. Han gick vidare till andra chansen, där han körde duktigt och slutade som 6:a. Dock räckte detta inte, eftersom endast de fyra första gick vidare till finalerna. Emil ligger nu som andra reserv inför morgondagen, så vi får helt enkelt vänta och se vad som händer...

Skribent: Erica Augustsson

logo_uddevalla_kommun

 

 

Annonsera!

 

 

Ange alt-text här.

Postadress:
BMK Uddevalla - Motorcykel och Snöskoter
Glimmingen 420
45192 Uddevalla

Kontakt:
Tel: 0522661090
E-post: This is a mailto link

Se all info