Hoppa till sidans innehåll

SM på Glimmingen 2010

02 MAJ 2010 17:05
Och så har nu SM-deltävlingen på Glimmingen i Uddevalla 2010 nått sitt slut. Både tjejerna och killarna i de olika klasserna har idag bjudit på en riktigt bra show!
  • Skapad: 02 MAJ 2010 17:05

Under det första varvet i den andra finalen, så låg Filip Thuresson tvåa, strax efter Johnny Lindhe.

- Vi gjorde samma smarta spårval, men Filip var snabbare helt enkelt, kommenterade Johnny under presskonferensen.

Filip gick snabbt ifrån och skapade en stor lucka, som han utan några större problem höll ända in i mål. Därmed blev Filip helgens stora dubbelsegrare i MX1 Open.

- Det känns riktigt skönt! Nu är jag otroligt taggad inför SM'et i Tibro, det ska bli riktigt roligt, berättade en nöjd Filip Thuresson.

Anton Nilsson som även han kör MX1 Open, deltog inte i den andra finalen, på grund av att han slog framlänges under den första finalen. Sjukvårdarna tog med honom till sjukhuset, för närmare observation...

Elin Mann körde lika fint som i tidigare under helgen, och gick i mål med en välförtjänt dubbelseger.

- Det känns otroligt bra, körningen flöt på fint och jag är riktigt nöjd!

Killen som placerade sig bäst i MX2 från BMK, var Tom Johnsson. Han slutade på en fin 11:e plats, bara några sekunder före klubbkompisen Robert Friberg, som slutade med en 13:e placering i den andra finalen.

Emil Nilsson som stod som andra reserv inför dagen, fick köra den andra finalen. Efter en vurpa i början av heatet så var han sist iväg, men påbörjade en fin uppkörning. Slutligen gick han i mål med placeringen 29.

 

Passar även på att tacka BMK Uddevalla, alla fantastiska funktionärer och duktiga förare för en suverän helg här på Glimmingen i Uddevalla!

Skribent: Erica Augustsson

logo_uddevalla_kommun

 

 

Annonsera!

 

 

Ange alt-text här.

Postadress:
BMK Uddevalla - Motorcykel och Snöskoter
Glimmingen 420
45192 Uddevalla

Kontakt:
Tel: 0522661090
E-post: This is a mailto link

Se all info