Hoppa till sidans innehåll

SM i Tibro - Mann tvåa och Friberg femma

24 MAJ 2010 20:33
Under helgen kördes årets tredje deltävling i SM-serien. Robert Friberg tog sin bästa placering hittills i SM, samtidigt som Elin Mann slutade som tvåa...
  • Skapad: 24 MAJ 2010 20:33

Elin Mann

- På lördagen kändes min körning riktigt bra. Jag var snabbast på tidsträningen och vann kvalheatet, berättar Elin Mann.

I det första heatet under söndagen var Elin tvåa ut, strax efter Sara Pettersson. Efter ett varvs fight om ledningen, så vurpade Sara, och Elin tog över ledningen och drog snabbt ifrån. Hon gick i mål med en solklar seger på hela 40 sekunder.

Efter en klockren start i det andra heatet, så gjorde hon ett misstag i första kurvan, och gled ner till en fjärdeplats. Därifrån började hon jobba sig uppåt. Strax innan mål under det sista varvet, så gick hon förbi ledaren Sandra Adriansson för några sekunder. 

- Jag tappade ledningen igen, då jag tvingades väja för en varvad förare som vurpade framför mig.

Elin slutade som totaltvåa efter helgens körning. Trots det håller hon fortfarande i den totala ledningen i SM-serien, med hela 22 poäng ner till Sandra Adriansson. 


Robert Friberg

En vurpa sabbade lördagens träning för Robert Friberg.

- Ändå hade jag femte bästa tid på tidskvalet. I kvalheatet placerade jag mig på en tredje plats. 

Robert var runt 15:e man ut från starten i den första finalen. Han påbörjade en otroligt fin uppkörning, och gick i mål på en fin femte plats. 

- Jag fick en något bättre start i andra finalen, då jag var någonstans mellan 10 och 15 ut. Trots det, så lyckades jag köra upp mig till en sjätte plats. 

Tack vara en femte och en sjätte plats i finalerna, så slutade Robert på en total femte plats efter helgen. Detta resulterade i att han flyttades upp till en total nionde plats i serien. 

- Mitt mål med säsongen är att hålla mig kvar bland topp 10 i årets SM. Inför nästa deltävling i Finspång, så hoppas jag på att placera mig bland de fem främsta. 


Tom Johnsson

Under lördagen, så kvalade Tom in till finalen, genom en säker nionde plats. 

I den första finalen, så gick han i mål på en tionde plats. I den andra finalen, så gick han i mål precis efter Robert Friberg, på en sjunde plats. 

- Körningen är jag riktigt nöjd med, den har fungerat fint! Dock är det starterna jag måste träna mer på, det håller inte såhär...

Tom slutade på en total åttonde plats efter helgen, och ligger nu på en 11:e plats i totalen för serien.


Emil Nilsson

Emil hade oturen att dra på sig en skada under lördagens träning. En förare framför honom kantade ett hopp, och Emil tvingades väja för att inte köra in i honom, med fick efter det dras med smärta och en illa sargad underarm resten av helgen. Trots det så tog han sig en finalplats genom lördagens kvalheat.

- Armen är inget som jag tänker på, när jag väl står på startgrinden, berättar Emil strax innan söndagens finalheat.  

I den första finalen, så körde han i mål med en 23:e placering. I den andra finalen tvingades han tyvärr bryta.


Anton Nilsson

Anton hade tyvärr inte turen med sig under helgen. Efter starten under lördagens kval, så krokade han ihop med en annan förare. Han slog i huvudet, och bestämde sig för att inte köra mer under helgen, då det fanns misstankar om en eventuell hjärnskakning... 

 

Robert Friberg på övre bilden - Elin Mann på den undre...

Skribent: Erica Augustsson

logo_uddevalla_kommun

 

 

Annonsera!

 

 

Ange alt-text här.

Postadress:
BMK Uddevalla - Motorcykel och Snöskoter
Glimmingen 420
45192 Uddevalla

Kontakt:
Tel: 0522661090
E-post: This is a mailto link

Se all info