Pallplats för SM-laget på hemmabana i Uddevalla

24 AUG 2011 12:49
Efter en dubbelhelg för SM-laget, klättrade de från 9:e till 6:e plats i tabellen. Johnsson satte femteplats i Alingsås, och Thuresson tog trippelseger på hemmabanan i Uddevalla.
  • Skapad: 24 AUG 2011 12:49

Under lördagen kördes Lag-SM i Alingsås, då BMK Uddevalla ställde upp med Tom Johnsson, Robert Friberg och Emil Nilsson.

Tom inledde det första heatet med en bra start och en fight bland de sex främsta. Med knappa två varv kvar av heatet fick han i en sten som låste hela fjärdingen bak, och Tom gick i mål på sista plats. Både Robert och Emil hade det struligt med vurpor, och gick i mål på 20:e, respektive 27:e plats. Lagets totala placering i heatet blev nio, vilket inte tycktes vara godkänt av lagledaren Markus Johansson.
I det andra heatet blev placeringen fyra, efter en 12:e, 16:e och 19:e plats.
Tom var bra med redan från start i det tredje heatet, och efter en stabil körning gick han i mål som femma. Även Robert och Emil körde bra, och krigade till sig en 15:e och en 19:e plats. Lagets placering blev femma, vilket i sammanräkningen gav Uddevalla den totala sjätteplatsen.
- Det får vi ändå vara nöjda med, med tanke på att det första heatet gick som det gick, sammanfattade Markus.

Söndagens laguppställning i Uddevalla bestod av Filip Thuresson, Tom, Robert, och Emil som reserv.
- Efter en bra träning kände sig laget riktigt på gång, och vi siktade på en pallplats i slutet av dagen, sade Markus.
Men två incidenter med flera förare i både första och andra kurvan så blev både Robert och Tom fast i varsin, innan de kom iväg igen. Under tiden hade Filip övertagit ledningen, och utökade luckan ner till resterande startfält alltmer efter heatets gång. Efter Roberts och Toms 19:e och 25:e plats slutade laget som sexa. Även i andra heatet tog Filip enkelt hem segern, med hela 16 sekunders marginal, samtidigt som Robert och Tom tog sig i mål på placeringarna 13 och 18, vilket gav laget en tredjeplats.
- Inför den tredje heatet gick vi igenom resultatet som krävdes för att vi skulle nå pallen, då vi låg på en delad tredjeplats tillsammans med tre andra lag.
Filip gjorde återigen en bra start, och kunde utan problem gå i mål som ohotat segrare.
- Robert och Tom klättrade genom hela heatet uppåt i fältet, men det var inte förrän på sista varvet som vi gick om Kils lag, vilket gjorde att BMK gick i mål som segrare genom en första- 12:e och 15e plats, och därmed tog hem den totala tredjeplatsen.
- Det var otroligt kul, med tanke på att det var hemmabana, och trots att vi gjorde ett sämre första heat.