Hoppa till sidans innehåll

MX-läger på Ripa

11 APR 2010 17:33
KRISTIANSTAD. Under två soliga dagar i Skåne var det dags för det årliga motocrosslägret på Ripabanan i Kristianstad. Hård körning varvades med taktiksnack, fysträning och trevligt umgänge.
  • Skapad: 11 APR 2010 17:33

MOTOCROSS.  Det var år 2007 som ett kompisgäng från BMK Uddevalla och SMK Trollhättan bestämde sig för att för första gången hyra Ripabanan i Skåne för att köra ett motocrossläger. I år var det dags igen, för fjärde året med Peter Ahl i spetsen. Ytterligare två tränare var i år med, Toni Dahl och Markus Johansson. Totalt var det 35 stycken killar i de olika klasserna från 65cc till 450cc. Vädret var fint, och killarna trivdes bra i sanden på banan. För många av deltagarna var detta första gången att träna motocross, sedan i höstas.

- Man ser det inte bara som ett träningsläger. Det är så mycket mer omkring med gemenskapen, sade tränaren Peter Ahl. Efter första dagens träning så samlades deltagarna i klubbstugan för att titta på dagens foton och inspelade film tillsammans. Under båda dagarna har det serverats lunch, för både förare och familj.

- Det bästa med lägret är att vi har haft jätteroligt, sade Hampus Dahlberg och Mattias Augustsson som båda kör 85cc U för BMK Uddevalla.

 

Friberg och Nilsson laddade inför SM

Två av årets deltagare var Robert Friberg och Anton Nilsson från BMK Uddevalla, som kommer att köra SM som går på samma bana under kommande helg.

- Lägret var suveränt, jag tyckte verkligen om upplägget, sade Robert Friberg. Han spås ha en lysande säsong framför sig, och har som mål att ta poäng under varje SM-deltävling.

- Det har flutit på perfekt med körningen, och tränarna har varit kanon, tyckte Anton Nilsson. Båda killarna känner sig nu riktigt laddade inför SM, med tanke på att de fått träna så pass mycket på banan.

Skribent: Erica Augustsson

logo_uddevalla_kommun

 

 

Annonsera!

 

 

Ange alt-text här.

Postadress:
BMK Uddevalla - Motorcykel och Snöskoter
Glimmingen 420
45192 Uddevalla

Kontakt:
Tel: 0522661090
E-post: This is a mailto link

Se all info