Johnsson tog hem helgens seger för BMK Uddevalla

11 OKT 2010 22:36
I helgen avgjordes årets Västra motocrosserie för division två, då sista deltävlingen gick av stapeln på Blixåsbanan i Mölndal.
  • Skapad: 11 OKT 2010 22:36

BMK Uddevalla ställde upp med ett taggat lag på åtta förare. Fem av dem tog sig via kvalen till A-finalen, medans tre fick platser i B-finalen.

Victor Bagge var bästa BMK’aren ut i starten, då han låg på en tredjeplats in i första kurvan. Han föll successivt bakåt i fältet, och slutade som tia. Istället var det Tom Johnsson som stod för dagens starkaste prestation. Han var sjua ut i starten, men jobbade sig målmedvetet uppåt. Det dröjde inte många varv förrän Tom var uppe i ledningen och kunde då snabbt dra ifrån. När målflaggan visades hade han en diff på 17 sekunder ner till tvåan.

Då lagets placeringar räknats samman, stod det klart att BMK placerade sig på dagens tredjeplats. Samma placering slutade laget på totalt i tabellen, efter segrande Varbergs MK och Stenungsunds MS.