Hoppa till sidans innehåll

Johnsson 12 i ADAC

16 JUL 2010 13:39
Under helgen som gått, har en deltävling av den tyska motocrosserien ADAC körts. En av de få svenskar som startade, var BMK Uddevallas Tom Johnsson. Efter några mindre problem, så slutade han på en total 12e plats.
  • Skapad: 16 JUL 2010 13:39

Temperaturen har varit uppemot 40 grader, och solen har stekt från klarblå himmel. Under lördagen kördes först träning, för att avsluta dagen med ett tidskval, som var avgörande för att få en plats till finalen.

- Jag tycker att körningen fungerade fint, och jag gillar verkligen banan, berättade Tom som slutade på en sjundeplats i kvalet och därmed fick en givet plats till söndagens finaler.

 

Vid en temperatur på 39 grader i skuggan, bestämdes det att söndagens heat skulle kortas av med 10 minuter vardera.

- Jag fick en hyfsad start i första finalen och var 30e ut, av 40 startande.

Då de passerade ett varv, hade Tom redan kört upp sig till en 19e plats. Men där tog det stopp igen, då han vurpade på andra varvet.

- Jag förlorade där mycket tid, och var iväg igen som 26e man.

Men med målmedveten och fin körning kunde han ta sig i mål på 13e plats.

 

- Jag fick en betydligt sämre start i andra finalen, sade Tom. Dock hade han inte problemet med vurpor, och både hojen och körningen fungerade fint. Utan några som helst problem, avslutade han heatet med att gå i mål som 12e man.

- Det känns riktigt bra, berättade Tom efter en total 12e plats. Det är kul med hårt motstånd, i ADAC-serien är det snäppet hårdare än i SM.

 

För Tom var detta första deltävlingen han kör i ADAC i år. Han valde att sammanfatta helgen som riktigt lyckad.

- Körningen har fungerat perfekt, och banan var riktigt rolig. Dock hade det känts bättre ifall jag fått till lite bättre starter, men det är helt enkelt något jag får jobba på…

Skribent: Erica Augustsson

logo_uddevalla_kommun

 

 

Annonsera!

 

 

Ange alt-text här.

Postadress:
BMK Uddevalla - Motorcykel och Snöskoter
Glimmingen 420
45192 Uddevalla

Kontakt:
Tel: 0522661090
E-post: This is a mailto link

Se all info