Hoppa till sidans innehåll

JSM-guld för Friberg

26 JUL 2011 12:02
Med 22 poäng att ta ikapp för att nå förstaplatsen vid årets sista deltävling av Junior-SM i Stenungsund, hade Robert Friberg, BMK Uddevalla, en svår utmaning framförsig. Under helgen blev han fyra, men det var avsiktligt han låg och avvaktade för att han fått indikationer om att det räckte för att han skulle gå och vinna totalt, för andra året i rad.
  • Skapad: 26 JUL 2011 12:02

Furufjällsbanan i Stenungsund, där årets tredje och sista deltävling av Junior-SM kördes, har sällan tagit emot såpass mycket regn, som inför och under den gångna helgen. Lördagens träningar ställdes in och istället gick man direkt på tidskval, där Robert Friberg hade snabbast tid i sitt startfält. Även i kvalheatet klickade allt perfekt, då han tog ledningen på första varvet, och gick i mål som självklar segrare.

– I söndagens första final fick jag en yfsad start, och jobbade snabbt mig till tredje plats, säger Robert Friberg.

Men en vurpa gjorde dock att Robert föll ner till tionde plats, och fick därefter börja jobba sig uppåt igen. Då han passerade målflaggan låg han som fjärde man.

I den andra finalen fick Robert till en betydligt bättre start, och var trea ut. Det dröjde inte länge innan han var uppe som tvåa.

– Jag blev omkörd och gled ner till tredjeplatsen igen. Då fick jag indikationer om att Kalle Olsson, som hade ledningen inför Stenungsund låg långt bakom mig i fältet, och tog det därför lugnt och bevakade min plats. Då Roberts heatplaceringar fyra och tre hade räknats samman, slutade han som helgens totalfyra. Men det räckte för att han skulle ta hem årets totalseger i Junior-SM med hela 9 poängs marginal ner till Kalle.

– Guldet känns riktigt skön! Nu laddar jag om för att försök nå mitt mål i stora SM, vilket är att sluta bland de fem främsta, sammanfattar Robert som i nuläget ligger på en sjundeplats i årets SM-tabell.

Skribent: Erica Augustsson

logo_uddevalla_kommun

 

 

Annonsera!

 

 

Ange alt-text här.

Postadress:
BMK Uddevalla - Motorcykel och Snöskoter
Glimmingen 420
45192 Uddevalla

Kontakt:
Tel: 0522661090
E-post: This is a mailto link

Se all info