Hoppa till sidans innehåll

Filip och Steppen försvarade titeln i Kräftracet

06 SEP 2011 23:22
Den årliga endurotävlingen Kräftracet i Hjo kördes under helgen. Tävlingen bygger på att en tävlingslicensierad förare ska köra tillsammans med en olicensierad. Vid årets två timmar långa "skojtävling" var det hela 52 lag som ställde upp sig för start.
  • Skapad: 06 SEP 2011 23:22

I vanlig ordning inleddes dagen med en samarbetsövning för att avgöra startordningen till tävlingen. Årets övning gick ut på att tillsammans ta sig från en punkt till en annan, på två parallella plankor som man skulle lyfta under sig. Snabbast på detta, var Edwin Dahl och Jonas Johansson, båda från FMCK Skövde. Knappt två sekunder efter dem, var Filip Thuresson och Stefan "Steppen" Johansson från BMK Uddevalla.

Edwin och Filip var två av de fem som startade i det första startledet. Filip tog ledningen redan vid start, och då Steppen gick i mål som segrare, hade de varvat upp till tredje plats, och hade en marginal på hela 3 minuter och 51 sekunder ner till Edwin och Jonas som slutade som tvåa.
- Det har verkligen varit skitroligt, sade Filip strax efter målgången.
- Dessutom är vi ju titelförsvarare! log Steppen glatt.

De berättar tillsammans att allt fungerat klockrent sedan start, och att de båda verkligen uppskattar "skojtävlingar" som denna.
- Både förhållandena och spåret har varit perfekt, sade Filip som inte ser att någonting skulle kunnat gå bättre än det gjorde.
- Jag hade gärna sett att det varit lite mer skogspartier. När det gäller såpass långa och djupa spår så har jag lite svårt att orka hålla i, berättade Steppen.

Skribent: Erica Augustsson

logo_uddevalla_kommun

 

 

Annonsera!

 

 

Ange alt-text här.

Postadress:
BMK Uddevalla - Motorcykel och Snöskoter
Glimmingen 420
45192 Uddevalla

Kontakt:
Tel: 0522661090
E-post: This is a mailto link

Se all info