Hoppa till sidans innehåll

Fartfylld Supercross i Borås Arena

29 MAJ 2010 10:27
Den 28 maj bjöds det på en fartfylld Supercrossuppvisning i Borås Arena. Flera BMK:are tog plats på startgrinden. Alexander Ahl och Tom Johnsson var killarna som presterade bäst.
  • Skapad: 29 MAJ 2010 10:27

Efter förmiddagens träningar var förarna eniga, sandbanan var för löst preparerad. Men ett skyfall strax innan showen drog igång band ihop sanden och gjorde banan något bättre.

 

Alexander Ahl totalfyra

En av killarna i klassen 85cc U var Alexander Ahl, som fått förmånen att köra på Borås Arena. Utan några mål, så körde han ut för att helt enkelt göra sitt bästa. I den första finalen, hade han tur i starten, och var iväg som trea efter första kurvan. Körningen flöt på fint, och han höll denna placering ända in i mål. I andra finalen fick han en hyfsad start, körde riktigt fint och gick i mål som sexa. Dessa resultat gav en total fjärde plats.

- Det var jätteroligt, och jag är väldigt nöjd, sade Alexander efter kvällens slut. 

 

SX2

Två förare från BMK deltog i klassen SX2, som inom motocross går under namnet MX2. Tom Johnsson tyckte efter träningen att det kändes bra, och han hade som mål att placera sig inom topp tio. Efter en dålig start, så började han en fin uppkörning.

- Det håller inte såhär, jag måste förbättra mina starter för att kunna hänga med. Tom gick i mål på en nionde plats men var trots detta inte helt nöjd med sin insats.

- Supercross skiljer sig mycket från vanlig motocross. Här är det bland annat fler hopp och högre tempo på körningen. Det är en mäktig känsla att få köra på en arena med drygt 7 000 personer på läktarna, berättade Tom efter avslutat heat.

 

Robert Friberg inledde starkt genom att ta en säker andra plats i kvalet.

- Körningen i finalen kändes rätt hyfsad, tills jag fastnade i en bal ute på banan. Olyckligtvis tvingades Robert bryta finalen.

- Det är verkligen tråkigt, sade en besviken Robert efteråt. 

 

Det bjöds även på ett uppvisningheat med klassen 50cc G. Alexander Ekström från BMK var en av killarna som körde fint till publikens jubel. 

 

Tom Johnsson på bilden här över...

Skribent: Erica Augustsson

logo_uddevalla_kommun

 

 

Annonsera!

 

 

Ange alt-text här.

Postadress:
BMK Uddevalla - Motorcykel och Snöskoter
Glimmingen 420
45192 Uddevalla

Kontakt:
Tel: 0522661090
E-post: This is a mailto link

Se all info