Hoppa till sidans innehåll

Elin Mann SM-mästarinna

19 SEP 2010 19:35
Årets sista SM-deltävling avgjordes i helgen på Malmabanan i Västerås under värsta tänkbara väderförhållanden. Elin Mann slutade som årets SM-mästarinna, och Robert Friberg tog imponerande hem den totala åttondeplatsen.
  • Skapad: 19 SEP 2010 19:35

Redan under lördagen, då det endast kvalades för att få en plats i söndagens finaler, stod det klart att det var Elin Mann från BMK Uddevalla som skulle ta hem den totala segern i årets motocross-SM. Orsaken till detta, var att Sandra Adriansson, som var den enda som hade tillräckligt höga poäng för att komma ikapp Elin, tvingades avstå då hon drabbats av en skada.

- Det känns jätteskönt att redan ha segern klar, sade Elin under lördagen. Det gör att jag inte behöva köra så mycket på säkerhet under finalerna. Istället kommer jag att satsa allt.

Under första finalen var Elin först in i kurvan, och höll ledningen enda in i mål och gick i mål som solklar segrare. Andra finalen startade hon som trea iväg från startplattan. Dock dröjde det inte länge innan hon jobbat upp sig till ledningen, och gick i mål som segrare. Efter årets 10 av 12 heatsegrar slutade hon som givet totalsegrare.

- Det är jätteskönt med segern. Jag satsar verkligen allt på motocrossen, så det betyder mycket.

 

Friberg totalåtta

Robert Friberg avslutade årets säsong med en total åttondeplats i SM-serien, något som var långt över hans förväntan.

- Mitt mål med säsongen var att sluta inom topp 20 på SM. Att jag skulle bli totalåtta hade jag aldrig kunnat drömma om. Det känns helt otroligt bra!

Efter helgen slutade han på en sjundeplats, efter heatplaceringarna sju och tio.

- Hela säsongen har fungerat perfekt. Det har känts som att det har varit mitt år.

 

Thuresson tillbaka

Efter ett längre uppehåll, på grund av en axelskada, var Filip Thuresson tillbaka på hojen. I första finalen fick han en något sämre start, men jobbade fint upp sig till en fjärdeplats. I den andra finalen låg han till att börja med på en andraplats, men tvingades bryta.

Skribent: Erica Augustsson

logo_uddevalla_kommun

 

 

Annonsera!

 

 

Ange alt-text här.

Postadress:
BMK Uddevalla - Motorcykel och Snöskoter
Glimmingen 420
45192 Uddevalla

Kontakt:
Tel: 0522661090
E-post: This is a mailto link

Se all info