BMK trea i serien (div.2)

30 SEP 2010 21:04
Under helgen körde BMK Uddevalla serien i Varberg. Precis som alltid, så imponerade de verkligen, och tog hem helgens totala tredjeplats.
Reportaget här under är skrivet av Markus Johansson.
  • Skapad: 30 SEP 2010 21:04

Kom till ett regnigt Varberg men en fin och välpreppad bana!

På grund av några sena återbud fick vi ställa upp utan reserver denna dag. Dock kul att hela Elitserielaget kunde ställa upp.

Första kvalet ställde vi upp med Friberg, Tom, Emil och Johan Wiik.
Här gjorde våra förare ett grymt heat och gick i mål som Robert 1, Tom 2, Emil 3 och Johan 11 och därmed alla till A- final J

Andra kvalet var det Anders, Patric Wiik, Filip Sandström och Christopher Mellgrens tur att kämpa i leran.
Anders tog en 2 plats efter att ha tappat ledningen när han bromsade stopp. Mellgren krigade hur bra som helst till sig 15 platsen på näst sista varvet och var klar för A final. Patric och Filip kämpade kanon hela heatet men hade lite missflyt och hamnade i B final. Tot 6 till A och 2 till B, klart godkänt!!

B finalen började bra med både Patric och Filip långt framme. Filip gjorde dock en miss och hamnade utanför banan och blev ståendes i 3 varv innan han kom igång igen. Det gjorde att han till slut körde ett varv för lite för att få räknas. Patric åkte fin fint in på en klart godkänd 10 plats!

A finalen också kanon med Tom och Anders 1 och 2, Robert och Emil som 4 och 6. Kanon start för laget med andra ord!! Den ställningen höll sig nästan hela första varvet då Anders fick stopp på sin maskin i luften och landade fel och kraschade och fick utgå då både han och hojen fått sig varsin smäll. Resten av laget körde och krigade då så mycket dom kunde för att inte laget skulle tappa fler poäng (då både Anders och Filip nollat). Tom körde som aldrig förr och tog en klar seger före Robert som blev 2 och Emil som blev 3 J Mellgren och Johan gjorde det dom skulle och körde in på fina placeringar som 19 och 20.

Överlag en bra laginsatts av grabbarna, lite synd att vi fick 2 nollor bara. Man ska ju inte säga om, men om vi hade räkna dess 2 hade vi vunnit. Nu blev vi bara 3a men det hör ju till att det kan bli så här ibland så nu är det bara att ta nya tag inför nästa helg då det är nya deltävlingar i div 2 i Lilla Edet och Skene.

Tot i dag: Varberg, Stenungsund, BMK, Lilla Edet, Borås, Skene, Pionjär

Tot i tabellen efter 4 av 7 delt. Varberg, Stenungsund och BMK

Tackar som sagt Markus Johansson för denna rapport!