Hoppa till sidans innehåll

BMK tog dubbel totalseger i Westcupen

05 OKT 2010 15:52
I helgen kördes årets sista deltävling av motocrosserien Westcupen, i Falköping. Efter årets åtta deltävlingar sammanräknade stod två killar från BMK som totalsegrare i respektive klasser. Simon Simberg och Sebastian Gillberg.
  • Skapad: 05 OKT 2010 15:52

Redan inför helgens tävling låg Simon Simberg etta i tabellen över MX2U. Genom heatplaceringarna tre och fyra slutade han som sista deltävlingens totaltrea.

- Körningen fungerade fint, men jag valde att ta det lite lugnare i det andra heatet, och mest bevaka min position.

 

Simberg avslutade starkt

Då årets placeringar från de åtta deltävlingarna hade räknats samman, stod det klart att Simon fick kliva högst på prispallen för MX2U.

- Det känns verkligen helt suveränt, sade en mycket nöjd Simon. Men det har inte varit utan slit han tagit sig dit. Att det skett en otrolig utveckling under säsongen är svår att ta miste på.

- Det märks att jag utvecklats mycket sedan i våras, framförallt på farten. Det har verkligen varit ett kanonår, alltifrån körningen till hojen har fungerat perfekt, sammanfattade Simon.

 

Totalseger i 85-klassen

Även i klassen 85cc G, blev det en Uddevalla-kille som tog hem årets totalseger. Sebastian Gillberg har gjort en fantastisk säsong och starkt nått framgång efter framgång. Genom att i helgen gå i mål som överlägsen segrare, så avslutade han en mycket framgångsrik säsong.

- Allt har flutit på så oerhört fint, och det känns verkligen suveränt.

 

Filip Wiberg Peterson imponerade i helgen genom att ta hem andraplatsen i 85cc U. Därmed slutade han även som årets totaltvåa.

Skribent: Erica Augustsson

logo_uddevalla_kommun

 

 

Annonsera!

 

 

Ange alt-text här.

Postadress:
BMK Uddevalla - Motorcykel och Snöskoter
Glimmingen 420
45192 Uddevalla

Kontakt:
Tel: 0522661090
E-post: This is a mailto link

Se all info