BMK överlägsna i Serie-premiär

13 MAJ 2010 20:36
Södra Serien division 2 hade idag premiär på Glimmingen. Trots en blöt och svårkörd bana, så stod BMK Uddevalla som överlägsna totalsegrare på hemmabanan.
  • Skapad: 13 MAJ 2010 20:36

Efter en natt med skyfall, möttes förarna av en minst sagt blöt ch tuff bana på Glimmingen. Det var 12 stycken i BMK Uddevallas lag, under premiären av Södra Serien division två.

Vinst för reservlaget

Christopher Mellgren var den BMK'are i reservlaget som utmärkte sig mest. Efter en start i det första heatet, där han var totalt sist av startplattan, så började han en otrolig uppkörning. Han gick i mål som heatets överlägsne segrare. I det andra heatet för reservlaget var det Patric Wiik från BMK som tog hem segern.

Bagge i toppform

Trots en enorm startkrasch i det andra kvalet där flera förare från BMK var inblandade, så tog sig sju av lagets åtta killar till A-final. Emil Nilsson var även med i en mindre startkrasch i finalen, men jobbade sig snabbt uppåt. Trots flera vurpor längs den svårkörda banan, så slutade Emil på en fin femte plats. Klubbkompisen Victor Bagge var dock den som imponerade mest. Han  fick en hyfsat bra start och var femma ut, men började snabbt plocka placeringar. Efter några varv var han uppe på en andra plats. En fin placering som han höll ända in i mål. Därmed placerade han sig bäst av killarna i BMK:s lag.

- Det känns grymt bra, sade Victor efter en total seger för klubben.

Philip Pettersson låg på en andra plats, men vurpade då Victor körde om honom. Han föll ner i fältet, och slutade som 14:e man. Peter Skoog slutade 7:a, och Martin Strandberg blev 10:a. Kevin Mellberg och Johan Wiik fick märkbara problem på den svåra banan, och fick placeringarna 20 och 23.

Total seger

Med dessa fina placeringar, slutade BMK med en överlägsen totalseger, med nästan 100 förarpoäng ner till Varbergs MK.