Hoppa till sidans innehåll

BMK briljerade på Goliat

28 JUL 2010 16:40
Den årliga motocrossveckan i Kil inleddes med träningsläger för förare i klasserna 65 Guldhjälm upptill MX2J. Veckan avslutades med Goliat Race. En tävling som sträcker sig över flera dagar. Här passade flera killar från BMK på att visa framfötterna.
  • Skapad: 28 JUL 2010 16:40

Vid första starten för 85 U, var Filip Wiberg Peterson först ut. Trots en fin körning från Filip, så räckte det inte riktigt. Han kom i mål som trea. Alexander Ahl fick i samma final en något sämre start, men jobbade sig målmedvetet uppåt, och gick i mål med en solklar seger.

I andra finalen fick Alexander ett sämre utsläpp, men lyckades köra upp sig till en andraplats. Ledande Emil Jönsson hade då en stor lucka, och tiden räckte inte till för att Alex skulle kunna komma ikapp honom. Men med heatplaceringarna ett och två, slutade BMK-föraren som dagens totala segrare. Filip WP halkade ner från andra till fjärde plats. Filips totala placering blev en fjärdeplats.

 

Andra dagen gick nästan lika bra. Alexander Ahl hade dock något oflyt och slutade på en total tredjeplats efter heatplaceringarna två och fyra.

- Första dagen kändes riktigt bra. Banan var jättefin och körningen flöt på bra. Tyvärr gick det inte lika bra andra dagen. Med två vurpor i sista finalen så kan jag inte säga att jag är speciellt nöjd med det.

Filip WP slutade på en total femteplats, och Kristoffer Sanftleben som tvingades bryta dagen innan, fick revange och slutade på en total sjätteplats.

Mattias Augustsson slutade som total nia, med Hampus Dahlberg strax efter sig på en tionde plats.

 

Av BMKs förare i MX2U var det Simon Simberg som tog sig i mål med bäst placering. Han slutade på en total femteplacering efter heatplaceringarna sex och sju.

 

Bäst placering av BMK-förarna i 85cc Guldhjälm fick Sebastian Gillberg som slutade på sjundeplats i A-finalen.

 

Alexander Ahl på bild här över... 

Skribent: Erica Augustsson

logo_uddevalla_kommun

 

 

Annonsera!

 

 

Ange alt-text här.

Postadress:
BMK Uddevalla - Motorcykel och Snöskoter
Glimmingen 420
45192 Uddevalla

Kontakt:
Tel: 0522661090
E-post: This is a mailto link

Se all info