Hoppa till sidans innehåll

BMK-killar visade upp sig på Ullevi

12 SEP 2010 19:54
Under helgen har Sveriges största internationella Supercrosstävling körts på Ullevi i Göteborg. Tre killar från BMK Uddevalla hade plats på startgrinden. Robert Friberg, Tom Johnsson och Alexander Ahl.
  • Skapad: 12 SEP 2010 19:54

Under fredagen kördes det en internationell Supercrosstävling på Ullevi i Göteborg. Bland världsstjärnorna som Mikael Musquin, Cole Siebler och Josh Hansen startade Robert Friberg och Tom Johnsson från BMK Uddevalla.

- Det var ett stenhårt startfält, så det var verkligen en mäktig känsla att få köra tillsammans med världens främsta inom sporten. För både Tom och Robert räckte det till en plats i semifinalen, men längre än så höll det inte.

- En plats i finalen kändes ganska omöjlig. Men jag är nöjd med att ha tagit mig till semi, sade Robert som där slutade på 17:e plats.

Tom slutade på 13:e plats i semifinalen, och även han kände sig nöjd med det.

- För mig var det den första riktiga internationella supercrosstävlingen jag körde. Tom konstaterade att han absolut föredrar supercross framför motocross. Tempot är högre, och banorna är inte alls desamma. Även den stora publiken gör det till en häftig upplevelse.

 

85-heat för Ahl

Även Alexander Ahl från BMK Uddevalla startade under kvällen på Ullevi. Klassen 85cc Ungdoms kördes, där de bästa placerade förarna i Ungdoms-SM fick starta. Alexander var bra med, och låg på en stadig femteplats. Men då satte en vurpa stopp för honom. Han hann dock jobba upp sig till en tiondeplats innan målflaggan visades.

 

Supercross-SM

Till lördag förmiddag hade banan på Ullevi byggts om lite, för att det då skulle köras SM i supercross. Tom visade stark vilja och tog utan problem hem segern i kvalet.

- Jag var trea i starten, men tog mig snabbt upp i ledningen. Då Tom hoppade för långt i en trippel, kunde tvåan ta sig förbi. Dock dröjde det inte lång tid innan Tom var förbi igen, och gick i mål som segrare.

I semifinalen blev Robert trea, men Tom strax efter sig på en fjärdeplats.

Robert var fyra ut i finalen, men föll successivt längre bak i fältet, samtidigt som Tom fick en dålig start men jobbade sig starkt uppåt. Robert gick i mål som sjua, med Tom efter sig som åtta.

- Det var första gången på Ullevi för mig. Målet var att ha så roligt som möjligt, och det har jag verkligen haft, sammanfattade Robert.

Skribent: Erica Augustsson

logo_uddevalla_kommun

 

 

Annonsera!

 

 

Ange alt-text här.

Postadress:
BMK Uddevalla - Motorcykel och Snöskoter
Glimmingen 420
45192 Uddevalla

Kontakt:
Tel: 0522661090
E-post: This is a mailto link

Se all info