Träningsvärdsinstruktioner 2019

Instruktion för Träningsvärd 2019

Instruktion för tränings värd

Gör så här:

-Lås upp grind senast 30 minuter före ordinarie träningstid.

- Kontrollera att inga hinder förekommer på banan.

-Ta på den gula västen.

- Se till de gula flaggorna är vid ingången till stora banan. Tränings värden behöver själv en gul och en röd flagga.

- När tiden är inne ger du klartecken till förarna att börja köra. När första träningsheatet är slut flaggar du av den första gruppen. När alla är inne så ger du klartecken till nästa grupp att börja köra osv tills träningstiden är slut.

-Slå på vattnet till spolplattan. Om du är osäker hur man gör så fråga någon om hjälp.

-När sista åkaren lämnat anläggningen kontrolleras den allmänna ordningen. Belysning släcks, vatten till spolplattan slås av, dörrar och bommen låses.

Om olyckan skulle vara framme:
1. Flagga av heatet.

2. Tillse att den skadade får den hjälp som behövs.

3. Om du eller någon annan behöver ringa till 112 och larma ambulans skall adressen Glimmingen 420 anges så att ambulansen hittar. Det är bättre att ringa 112 en gång för mycket än en gång för lite.

4. Meddela den skadade att han eller hon själv måste anmäla skadan till IF på telefon 08-52753030 alternativt via mejl:This is a mailto link. OBS! Förut fanns en skadeblankett som skulle lämnas till föraren. Den är nu avskaffad.

5. Ring och meddela Tobias Revelj på telefon 0706-648766 eller Gunnar Johansson 0703-346174 att en skada har inträffat. Informera dem om den skadades namn och skadad kroppsdel.

Övrigt:

• Som tränings värd är du klubbens ansikte utåt. Uppträd vänligt och serviceinriktat.
  • All crosskörning sker på egen risk. Som tränings värd är ditt ansvar enligt Svemo begränsat till att säkerställa att stora kör med stora och små med små, samt att sjukvårdsutrustning finns tillgänglig. Skulle någon uppenbart bryta mot säkerhetsbestämmelserna eller uppträda på ett sådant sätt att du bedömer att det sätter andra i fara så har du dock som en sista utväg klubbens mandat att avvisa personen från banan. Glöm inte att som tränings värd är det du som bestämmer.
  • All körning på gräsytor är förbjudet
  • Uppmuntra föräldrar att gå ut med gula flaggor på banorna.
  • Kolla så att miljömattor används.

Lycka till!

Skribent: Tobias Revelj